De docenten

YOLAN_MM_jpg_275

Eigenaar Yolan Witterholt: na mijn master Nederlands behaalde ik nu tien jaar geleden het certificaat NT2-docent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. En hoewel ik al 25 jaar lesgeef in taal- en schrijfvaardigheid aan studenten journalistiek en cursisten uit alle mogelijke vakgebieden, waren de NT2 lessen een hele nieuwe ervaring. Een enorm inspirerende ervaring, want nergens anders kan ik mijn liefde voor de taal zo enthousiast ventileren als tijdens deze lessen. Het Nederlands is een gekke taal, met heel veel (soms bizarre) regels en net zoveel uitzonderingen daarop. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om cursisten duidelijk te maken hoe het voor hen ingewikkelde Nederlands in elkaar zit en kritische vragen naar tevredenheid te beantwoorden.

Met Miriam Kerver werk ik al vele jaren samen, dus ik ben blij dat we ook bij TaalGlobaal samen aan de slag gaan. Zij zal zowel lessen als e-trainingen en coaching op zich nemen. De coaching is mogelijk per e-mail of tijdens persoonlijke ontmoetingen van 1 uur per keer. E-trainingen gaan zoals het woord al zegt per e-mail. Zowel de coaching als de e-training is bedoeld voor deelnemers die op niveau A2 of hoger zitten.

Geen grote groepen

We hebben allebei de ervaring dat we tijdens incompanytrainingen het beste werken met hoger opgeleiden en dat is de reden waarom TaalGlobaal op hen focust. De trainingen worden gegeven op elk van de zes taalniveaus (zie elders op deze site). Het is prettig voor beide partijen, en het gaat sneller, als in de les het Engels als steuntaal gebruikt kan worden. Door onze ervaring in het hoger onderwijs kunnen we grote groepen prima aan, maar een NT2-cursist leert meer en sneller als de groep niet te groot is. Daarom geven we de voorkeur aan groepen van maximaal 10-12 mensen. We kiezen daarbij voor incompanytrainingen (die ook best buiten het bedrijf georganiseerd kunnen worden als dat gewenst is), omdat het voor de deelnemers prettig is als ze elkaar al kennen. In onze lesgroepen is steevast sprake van een prettige sfeer en een veilige leeromgeving, ook als vele nationaliteiten samenkomen. Binnen bedrijven en organisaties waar mensen uit verschillende landen werken, zorgt een NT2 incompanytraining voor meer onderling contact, wat het bedrijf ten goede komt.

Leerdoelen

Een prettige sfeer in de lessen vinden we van groot belang, omdat deelnemers zich daardoor veilig voelen. Zodoende zullen ze minder geremd zijn en het Nederlands eerder actief gebruiken. In ons werk blijkt steeds weer dat humor universeel is; er wordt in de lessen vaak gelachen. Maar dat wil  niet zeggen dat we een training niet serieus nemen. Voordat we van start gaan met een groep, stellen we samen met de opdrachtgever de leerdoelen vast: wat moeten de deelnemers kunnen, op welke termijn? Een intake van de deelnemers, waarin we het taalniveau vaststellen, hoort erbij.

Offerte

Belangstelling? Neem contact met mij op voor een vrijblijvende offerte.

TaalGlobaal is onderdeel van TaalGewoon,  voor schrijftrainingen aan Nederlandstaligen.