Over TaalGlobaal

E-trainingen

TaalGlobaal verzorgt e-trainingen aan anderstaligen die ongeveer op het Europese niveau A2 of hoger zitten. Dat wil zeggen: het niveau van de gevorderde beginner. Er zijn twee trainingen, die elk uit 8 lessen bestaan, en de cursist kan zelf kiezen hoeveel lessen hij of zij wil doen. Die lessen doet hij gewoon thuis, achter zijn eigen computer, wanneer het hem, of haar, uitkomt. Zo kan de cursist er precies de lessen uit pikken die hij nodig heeft. We werken met opzet per e-mail, omdat dat in tegenstelling tot een digitale omgeving de mogelijkheid biedt voor persoonlijk contact en persoonlijke feedback. Voor meer informatie klikt u hier

Privélessen

Privélessen zijn ook mogelijk, in onze eigen bedrijfsruimte in Oost-Graftdijk (helaas niet bereikbaar per OV). Die lessen kunnen op elk niveau plaatsvinden: A1, A2, B1, B2, C1 en C2. Bij inschrijving voor een privécursus vindt een gratis intake plaats om het niveau vast te stellen.

Individuele coaching 

Beheerst u (of uw werknemer) het Nederlands al aardig maar kan het nog wel wat beter? Maakt u steeds weer dezelfde fouten of is er nog een kwestie blijven hangen die u niet goed begrijpt? U kunt dan ook kiezen voor e-coaching. In dat geval koopt u (of uw werkgever) een bepaald aantal uren in en kunt u een beroep op ons doen zolang die uren nog niet ‘op’ zijn. U kunt ons teksten sturen die u geschreven hebt, of mails (of wij geven schrijfopdrachten), en dan bekijken wij waar het nog niet helemaal goed gaat. We brengen niet alleen verbeteringen aan, maar kijken ook of er over bepaalde taalkwesties nog nadere uitleg (en oefening) gewenst is. Zo verliest u geen tijd aan lessen die u misschien niet echt nodig heeft, maar krijgt u individuele aandacht voor wat er specifiek bij u fout gaat en verbetert uw Nederlands snel. Gaat het u vooral om mondelinge spreekvaardigheid en luistervaardigheid, dan is coaching ook mogelijk tijdens één-op-éénbijeenkomsten.

Incompanytrainingen voor hoger opgeleiden 

TaalGlobaal geeft ook incompanycursussen in de Nederlandse taal  aan anderstalige hogeropgeleiden. Dat kan op alle niveau’s: A1, A2, B1, B2, C1 en C2. Wij verzorgen deze cursussen op de werkvloer, dus binnen bedrijven en organisaties. Avondlessen zijn ook mogelijk. We gaan uit van hogeropgeleiden, waardoor we de lat en het tempo aardig hoog kunnen leggen. We verwachten niet alleen inzet tijdens de lessen maar ook daarbuiten (huiswerk), zodat de deelnemers (en de werkgevers) snel resultaat merken. Uitgangspunt is dat de cursist al een zekere beheersing van de Engelse taal moet hebben want dat is de taal van waaruit wij werken.

Locatie

De incompanytrainingen geven we bij voorkeur binnen het bedrijf of de organisatie, maar we zijn natuurlijk ook  bereid om zelf een locatie te regelen. Maar het blijven wel incompanycursussen. Wij geven daaraan de voorkeur, omdat we merken dat het prettig werkt als deelnemers elkaar kennen en iets met elkaar gemeen hebben. In dit geval is dat hun werk en natuurlijk de wens om Nederlands te leren spreken.

Sfeer

Zo gaat er geen tijd verloren aan het voorzichtig leren kennen van elkaar en kunnen we zo snel mogelijk een veilige sfeer creëren waarin deelnemers niet huiverig zijn om hun mond open te doen en Nederlands te praten. Uiteraard is er ook veel aandacht voor Nederlands lezen en schrijven.

Prijs

De prijs voor een incompanytraining wordt natuurlijk bepaald door het aantal lessen, maar ook door het aantal deelnemers en het niveau. Hoe hoger het niveau van de cursus, hoe meer tijd de correctie van het huiswerk bijvoorbeeld kost. Wij brengen op verzoek geheel vrijblijvend offerte uit.

Docenten van TaalGlobaal

We werken met twee docenten: Yolan Witterholt en Miriam Kerver. Beiden zijn we neerlandicus en ook zeer ervaren in het lesgeven aan hoger opgeleide volwassenen op de werkvloer.

Miriam          Witterholt, Yolan - (c) Merlijn Doomernik (rechtenvrij)

Miriam Kerver                                 Yolan Witterholt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s