Over TaalGlobaal

E-trainingen

TaalGlobaal verzorgt e-trainingen aan anderstaligen die ongeveer op het Europese niveau A2 of hoger zitten. Dat wil zeggen: het niveau van de gevorderde beginner. Er zijn twee e-trainingen, die elk uit 8 lessen bestaan, en de cursist kan zelf kiezen hoeveel lessen hij of zij wil doen. Die lessen doet hij gewoon thuis, achter zijn eigen computer, wanneer het hem, of haar, uitkomt. Zo kan de cursist er precies de lessen uit pikken die hij nodig heeft. We werken met opzet per e-mail, omdat dat in tegenstelling tot een digitale omgeving de mogelijkheid biedt voor persoonlijk contact en persoonlijke feedback. Voor meer informatie klikt u hier

Snelle tekstcheck

Voor wie al aardig ver is in het Nederlands maar toch nog wat onzeker over de eigen teksten. Of het nu om een mail gaat, een rapport, een tekst voor collega’s of een sollicitatiebrief: wij doen een snelle check. Zo weet u zeker dat er geen fouten in uw tekst staan en verstuurt u hem met een gerust hart. We controleren de ingezonden teksten op spelling, interpunctie, woordkeuze, zinsbouw, woordvolgorde en ‘gepastheid’. Dat geeft een zeker gevoel. Mail uw tekst eenvoudig naar info@taalgewoon.nl en we gaan er zo snel mogelijk me aan de slag.  Zie verder op de pagina een snelle tekstcheck.

Individuele coaching 

Beheerst u (of uw werknemer) het Nederlands al aardig maar kan het nog wel wat beter? Maakt u steeds weer dezelfde fouten? U kunt dan ook kiezen voor e-coaching. In dat geval koopt u (of uw werkgever) een aantal uren in en kunt u een beroep op ons doen zolang die uren nog niet ‘op’ zijn. U kunt ons teksten sturen die u geschreven hebt, of mails (of wij geven schrijfopdrachten), en dan bekijken wij waar het nog niet helemaal goed gaat. We brengen niet alleen verbeteringen aan, maar kijken ook of er over bepaalde taalkwesties nog nadere uitleg (en oefening) gewenst is. Zo verliest u geen tijd aan lessen die u misschien niet echt nodig heeft, maar krijgt u individuele aandacht voor wat er specifiek bij u fout gaat en verbetert uw Nederlands snel. Gaat het u vooral om mondelinge spreekvaardigheid en luistervaardigheid, dan is coaching ook mogelijk tijdens één-op-éénbijeenkomsten.

Incompanytrainingen voor hoger opgeleiden 

TaalGlobaal geeft ook incompanycursussen in de Nederlandse taal  aan anderstalige hogeropgeleiden. Dat kan op alle niveau’s: A1, A2, B1, B2, C1 en C2. Wij verzorgen deze cursussen op de werkvloer, dus binnen bedrijven en organisaties. Avondlessen zijn ook mogelijk. We gaan uit van hogeropgeleiden, waardoor we de lat en het tempo aardig hoog kunnen leggen. We verwachten niet alleen inzet tijdens de lessen maar ook daarbuiten (huiswerk), zodat de deelnemers (en de werkgevers) snel resultaat merken. Uitgangspunt is dat de cursist al een zekere beheersing van de Engelse taal moet hebben want dat is de taal van waaruit wij werken.

Docenten van TaalGlobaal

We werken met twee docenten: Yolan Witterholt en Miriam Kerver. Beiden zijn we neerlandicus en ook zeer ervaren in het lesgeven aan hoger opgeleide volwassenen op de werkvloer.

Miriam          Witterholt, Yolan - (c) Merlijn Doomernik (rechtenvrij)

Miriam Kerver                                 Yolan Witterholt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s