Over TaalGlobaal

Cursussen bij u op de werkvloer of online

De mogelijkheid om gratis Nederlands te leren via het werk is voor veel buitenlandse werknemers tegenwoordig een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Goed om te weten als u zich wellicht afvraagt hoe u goede mensen binnenhaalt. Bij TaalGlobaal hebben we jarenlang ervaring met cursussen op de werkvloer, of online. We werken met mensen van over de hele wereld en zorgen in de groepen voor een prettige sfeer en een veilig leerklimaat. Wij richten ons daarbij op de wat hoger opgeleide werknemer die vlot Engels spreekt, zodat we ook snel resultaten kunnen behalen. Onze cursussen zijn er op alle niveau’s: van A1 voor de absolute beginner tot C2 voor wie Nederlands op academisch niveau wil beheersen, en de vier niveaus daartussenin.  Avondlessen zijn ook mogelijk.

E-trainingen

TaalGlobaal verzorgt ook e-trainingen voor individuele anderstaligen vanaf ongeveer het Europese niveau A2 of hoger. Dat wil zeggen: het niveau van de gevorderde beginner. Er zijn twee e-trainingen, die elk uit 8 lessen bestaan. De ene richt zich op spelling en zinsbouw, de andere op woordkeuze en woordgebruik. Voor meer informatie klikt u hier

Snelle tekstcheck

Een service voor wie al aardig ver is in het Nederlands maar toch nog wat onzeker is over de eigen teksten. Of het nu om een mail gaat, een rapport, een tekst voor collega’s of een sollicitatiebrief: wij doen een snelle taalcheck. Zo weet u zeker dat er geen fouten in uw tekst staan en verstuurt u hem met een gerust hart. We controleren de ingezonden teksten op spelling, interpunctie, woordkeuze, zinsbouw, woordvolgorde en ‘gepastheid’. Dat geeft een zeker gevoel. Mail uw tekst eenvoudig naar info@taalgewoon.nl en we gaan er zo snel mogelijk me aan de slag.  Zie verder op de pagina een snelle tekstcheck.

Individuele coaching 

Voor wie het Nederlands aardig beheerst maar toch fouten blijft maken, is er de individuele coaching. Dat kan per e-mail of online, eventueel komen we ook naar de werkplek (bijv. als het om spreekvaardigheid gaat). Voor deze coaching koopt u een aantal uren in en kunt u een beroep op ons doen zolang die uren nog niet ‘op’ zijn. De deelnemers kunnen ons teksten of mails sturen die zij zelf geschreven hebben, we kunnen ook schrijfopdrachten geven. Zij krijgen die per omgaande retour en samen bekijken we dan waar het nog niet helemaal goed gaat. De ervaring leert dat deze manier van coaching er vaak voor zorgt dat deelnemers met sprongen vooruit gaan in hun Nederlands.

Docenten van TaalGlobaal

We werken met twee docenten: Yolan Witterholt en Miriam Kerver. Beiden zijn we neerlandicus en ook zeer ervaren in het lesgeven aan hoger opgeleide volwassenen op de werkvloer.

Miriam          Witterholt, Yolan - (c) Merlijn Doomernik (rechtenvrij)

Miriam Kerver                                 Yolan Witterholt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s